Mijn verhaal

"In de loop van mijn leven heb ik heel uiteenlopend gereedschap gebruikt: van woordenboeken en tekstverwerkers als vertaler, tot zaagjes en vijltjes als zilversmid en sieradenontwerper. Steeds was ik gedreven door dezelfde drang naar precisie, oog voor detail en volgehouden focus op mijn speciale interesses.


Later ontdekte ik dat mijn aangeboren manier van waarnemen, denken en communiceren voordelen biedt in het contact met mensen met ASS. Een nieuwe speciale interesse hield mij in haar greep: autisme. Na ontelbare uren zelfstudie, een postgraduaat auticoach en vele contacten met stagecliënten en ervaringsgenoten besliste ik om mijn autistisch brein als gereedschap in te zetten om ervaringsgenoten te helpen. Resultaat: Autismehulp.be.


Naast mijn boekenwijsheid kan ik ook putten uit heel wat ervaringen als (groot)vader, echtgenoot, student, werknemer, reiziger, expat, kunstenaar, ondernemer...
Ik blik terug op een gevarieerd leven, dat zeker niet altijd even gemakkelijk is geweest. Maar het heeft mij een heel eigen kijk op het leven opgeleverd, en een groeimentaliteit, die ik graag met anderen deel."


Daniel Van Waeyenberg
Auticoach / persoonlijk assistent

Mijn aanpak

Geef het een kans


Wat je ook wilt bereiken, als je niet probeert, weet je van tevoren dat je er niet komt. Probeer nieuwe dingen. Laat je niet ontmoedigen door een teleurstelling. Geloof niet zomaar wat anderen over je zeggen. Niet geschoten is altijd mis!


Twee vliegen in één klap


Nieuwe gewoontes kweek je niet zomaar. Door ze een onderdeel van je bestaande routines te maken, verbetert je kans op slagen aanzienlijk. Koppel waar mogelijk het nuttige aan het aangename, efficiëntie aan plezier.


Geen woorden, maar daden


Zelfs het beste plan baat weinig als het niet wordt uitgevoerd. Blijven nadenken en praten over de ideale aanpak brengt je geen stap verder.  Dus: eerst nadenken, daarna doen.


 • Postgraduaat auticoach (grote onderscheiding)

 • Scherpe analytische geest

 • Jong van hart en dynamisch

 • Mobiel in Midden-Limburg

 • Ervaringsdeskundige

 • Goed taalvaardig

 • Gevoel voor humor

 • Momenteel geen wachtlijst


WAAROM
ZOU JE
VOOR

MIJ
KIEZEN
?


 • Begeleiding op maat

 • Focus op welbevinden en groei

 • Pragmatische aanpak

 • Evidence-based


Hoe ga ik te werk?

1
Kennismaking


Dit gratis gesprek van ongeveer 30 minuten vindt plaats online of in mijn praktijk. We maken kennis met elkaar om te zien of er een wederzijdse klik is. Je vertelt kort over je situatie en ik bekijk of ik je kan helpen met je uitdagingen en met wat je wilt bereiken.

Als we beiden een samenwerking zien zitten, dan ben je klaar voor de volgende stap; het intakegesprek.

Gratis

2
Intakegesprek


Dit gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. We overlopen jouw achtergrond en gaan dieper in op jouw klachten, uitdagingen en doelen.  We maken ook duidelijke afspraken over onze samenwerking en vervullen een aantal formaliteiten. 

Indien nodig verwijs ik je door naar een andere hulpverlener.

€ 75

3
Consulten


De consulten vinden plaats in mijn praktijk, online of op locatie (bij jou thuis, in jouw leef- of werkomgeving of in de natuur). We stellen een plan van aanpak op met concrete stappen om jouw doelstellingen te bereiken.


Hierbij sta jij als cliënt centraal:

jij beslist wat je wilt bereiken en wanneer je klaar bent om een volgende stap te zetten.

€ 60 / uur
+ verplaatsingskosten

GEGARANDEERD SUCCES?


Elke persoon is uniek en elke situatie anders. Ik heb uiteraard geen pasklare oplossingen voor elk probleem. En ik heb zeker ook niet alle wijsheid in pacht. Ik kan dan ook geen onmiddellijk succes en spectaculaire resultaten garanderen.


Wat kan ik wel beloven?
Ik beloof mij als coach telkens weer voor 100% voor mijn cliënten in te zetten om samen manieren te zoeken om hun doelen te bereiken.


Kortom: ik ga met mijn cliënten een inspanningsverbintenis aan en geen resultaatsverbintenis.