Mijn verhaal

"In de loop van mijn leven heb ik heel uiteenlopend gereedschap gebruikt: van woordenboeken en tekstverwerkers als vertaler, tot zaagjes en vijltjes als zilversmid en sieradenontwerper. Steeds was ik gedreven door dezelfde drang naar precisie, oog voor detail en volgehouden focus op mijn speciale interesses.


Later ontdekte ik dat mijn aangeboren manier van waarnemen, denken en communiceren voordelen biedt in het contact met andere mensen met autisme. Een nieuwe speciale interesse hield mij in haar greep: autisme. Na ontelbare uren zelfstudie, een postgraduaat auticoach en vele contacten met stagecliënten en ervaringsgenoten besliste ik om mijn autistisch brein als gereedschap in te zetten om ervaringsgenoten te ondersteunen. Resultaat: Autismehulp.be.


Ook mijn hoogsensitiviteit komt mij nu goed van pas om cliënten haarfijn aan te voelen tijdens mijn manuele relaxatiebehandelingen.


Naast mijn boekenwijsheid kan ik ook putten uit heel wat ervaringen als (groot)vader, echtgenoot, student, werknemer, reiziger, expat, kunstenaar, ondernemer...
Ik blik terug op een gevarieerd leven, dat zeker niet altijd even gemakkelijk is geweest. Maar het heeft mij een heel eigen kijk op het leven opgeleverd, en een groeimentaliteit, die ik graag met anderen deel."


Naast mijn activiteiten als auticoach ben ik ook de organisator van PASS-Hasselt, een zelfhulpgroep voor volwassenen met autisme zonder verstandelijke beperking. Daarover kan je hier meer lezen.


Daniel Van Waeyenberg
Autisme- en relaxatiecoach

Mijn aanpak

Geef het een kans


Wat je ook wilt bereiken, als je niet probeert, weet je van tevoren dat je er niet komt. Probeer nieuwe dingen. Laat je niet ontmoedigen door een teleurstelling. Geloof niet zomaar wat anderen over je zeggen. Niet geschoten is altijd mis!


Twee vliegen in één klap


Nieuwe gewoontes kweek je niet zomaar. Door ze een onderdeel van je bestaande routines te maken, verbetert je kans op slagen aanzienlijk. Koppel waar mogelijk het nuttige aan het aangename, efficiëntie aan plezier.


Geen woorden, maar daden


Zelfs het beste plan baat weinig als het niet wordt uitgevoerd. Blijven nadenken en praten over de ideale aanpak brengt je geen stap verder.  Dus: eerst nadenken, daarna doen.


 • Postgraduaat auticoach

 • Postgraduaat somato-psychopedagogie

 • Scherpe analytische geest

 • Jong van hart en dynamisch


 • Ervaringsdeskundige

 • Goed taalvaardig

 • Gevoel voor humor

 • Mobiel in Midden-Limburg

 • Momenteel geen wachtlijst


WAAROM
ZOU JE
VOOR

MIJ
KIEZEN
?


 • Begeleiding op maat

 • Focus op welbevinden en groei

 • Pragmatische aanpak

 • Evidence-based
   
 • Perspectiefgericht

Hoe ga ik te werk?


De consulten vinden doorgaans plaats in mijn praktijk of tijdens een wandeling in domein Kiewit. Online consulten zijn ook mogelijk. En als je je niet kan verplaatsen, kan ik ook bij jou thuis komen.


Het eerste consult vindt altijd in de praktijk plaats. Eerst maken we enkele afspraken over onze samenwerking. Daarna gaan we proberen om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen van de toekomst die jij jezelf toewenst.  Jij als cliënt staat hierbij centraal: jij beslist wat je wilt bereiken, hoe je dat wilt aanpakken en wanneer je klaar bent om een volgende stap te zetten.


Tarieven


consult: € 65 / uur

verplaatsing: € 0,65/km

GEGARANDEERD SUCCES?


Iedere persoon is uniek en elke situatie anders. Ik heb uiteraard geen pasklare oplossingen voor elk probleem. En ik heb zeker ook niet alle wijsheid in pacht. Ik kan dan ook geen onmiddellijk succes en spectaculaire resultaten garanderen.


Wat kan ik wel beloven?
Ik beloof telkens weer mijn best te zullen doen om samen met mijn cliënten manieren te zoeken om hun doelen te bereiken.


Kortom: ik ga met mijn cliënten een inspanningsverbintenis aan en geen resultaatsverbintenis.