We gaan perspectiefgericht te werk tijdens verhelderende gesprekken in mijn praktijk in Hasselt. Zo creëren we meer duidelijkheid en rust in jouw specifieke situatie. Pas dan komt je potentieel ten volle aan het licht. Met een doordacht plan van aanpak werken we stap voor stap naar jouw doelen. Ik gebruik visuele ondersteuning om de gesprekken te verduidelijken en om je een geheugensteuntje mee te geven voor later.
Als gecertificeerd H.A.P.P.Y.-coach kan ik ook samen met jou een H.A.P.P.Y.-plan uitwerken om jouw welbevinden te verbeteren. Daarbij volg ik een methode ontwikkeld door Peter Vermeulen, gebaseerd op 10 strategieën om niet alleen een aangenamer leven te leiden, maar ook om meer zinvolheid in je leven te ervaren.
Samen bedenken we manieren om beter om te gaan met jouw specifieke uitdagingen thuis, op school, op het werk of in jouw omgeving. In een veilige omgeving leer je beter omgaan met angsten, blokkades en overprikkeling. Je oefent strategieën voor goede zelfzorg en meer zelfredzaamheid in diverse situaties. Ik help ook met de praktische uitvoering van aanbevelingen van andere therapeuten of hulpverleners. Dankzij mijn één-op-één begeleiding sta je er niet meer alleen voor.
Je ligt met je kleren aan op de behandeltafel. Met zeer trage bewegingen laat ik je huid glijden over het onderliggend weefsel. Ik plaats daarbij mijn handen op diverse plaatsen op de borstkas, de rug, de buik, het bekken, de benen, de hals en het hoofd. Dat stimuleert de zenuwuiteinden die zich in en onder de huid bevinden en stuurt ontspannende signalen naar de hersenen. Daardoor wordt je rustzenuwstelsel (het zgn. parasympathisch zenuwstelsel) geactiveerd. Dat zorgt voor rust, spijsvertering en herstel Tijdens de behandeling ervaar je meestal een deugddoende ontspanning en meer rust in je hoofd. Dit effect is soms enkele dagen merkbaar.
Je ligt meestal comfortabel op je rug, maar je mag ook op je buik liggen. Als dat voor jou goed aanvoelt kan je je ogen sluiten. Zo ben je minder afgeleid en kan je je nog beter focussen op de manuele begeleiding.
Tijdens de behandeling vraag ik steeds vooraf toestemming om mijn handen op bepaalde delen van je lichaam te plaatsen. Dat creëert een voorspelbare en veilige omgeving en geeft jou ook meer controle.
De manuele begeleiding is zeer traag en mild, forceert je lichaam niet en doet nooit pijn. Je bereikt het beste resultaat als je de behandeling met een neutrale houding en een open geest op je laat inwerken. Door je aandacht actief te richten naar wat er onder mijn handen gebeurt, train je naast je aandacht ook je interoceptie. Dat is het zintuig dat je laat voelen wat er in je lichaam gebeurt. Meestal wordt de verlichting wat gedimd.
Een manuele begeleidingssessie duurt ongeveer 45 minuten en kan worden aangevuld met trage bewegingsoefeningen, introspectie (een vorm van meditatie waarbij je de aandacht naar binnen richt) en ademhalingsoefeningen om bewust trager te ademen.
Kom ajb fris gewassen naar de relaxatiesessie en trek propere, gemakkelijk zittende kleren aan van flexibele dunne stof, zoals een katoenen T-shirt met lange mouwen en een trainingsbroek (liefst geen jeans).
Deze aanpak is geïnspireerd op inzichten uit de somato-psychopedagogie en vertoont overeenkomsten met de fasciatherapie.
Tijdens een verkwikkende wandeling in de natuur kom je vaak gemakkelijker tot rust en tot nieuwe inzichten. Op de mooie paden van domein Kiewit luister ik met volle aandacht naar jouw verhaal en bespreken we jouw situatie.
Daniel Van Waeyenberg
KBO 0847.486.525
Copyright © 2020-2024 Daniel Van Waeyenberg
Alle rechten voorbehouden.