Mijn verhaal

"In de loop van mijn leven heb ik heel uiteenlopend gereedschap gebruikt: van woordenboeken en tekstverwerkers als vertaler, tot zaagjes en vijltjes als zilversmid en sieradenontwerper. Steeds was ik gedreven door dezelfde drang naar precisie, oog voor detail en volgehouden focus op mijn speciale interesses.


Later ontdekte ik dat mijn aangeboren manier van waarnemen, denken en communiceren voordelen biedt in het contact met mensen met ASS. Een nieuwe speciale interesse hield mij in haar greep: autisme. Na ontelbare uren zelfstudie, een postgraduaat auticoach en vele contacten met stagecliënten en ervaringsgenoten besliste ik om mijn autistisch brein als gereedschap in te zetten om ervaringsgenoten te helpen. Resultaat: Autismehulp.be.


Naast mijn boekenwijsheid kan ik ook putten uit heel wat ervaringen als (groot)vader, echtgenoot, student, werknemer, reiziger, expat, kunstenaar, ondernemer...
Ik blik terug op een gevarieerd leven, dat zeker niet altijd even gemakkelijk is geweest. Maar het heeft mij een heel eigen kijk op het leven opgeleverd, en een groeimentaliteit, die ik graag met anderen deel."


Daniel Van Waeyenberg
Auticoach / persoonlijk assistent

 • Postgraduaat auticoach (grote onderscheiding)

 • Scherpe analytische geest

 • Jong van hart en dynamisch

 • Mobiel in Midden-Limburg

 • Ervaringsdeskundige

 • Goed taalvaardig

 • Gevoel voor humor

 • Momenteel geen wachtlijst


WAAROM
ZOU JE
VOOR

MIJ
KIEZEN
?


 • Begeleiding op maat

 • Focus op welbevinden en groei

 • Pragmatische aanpak

 • Evidence-based


Mijn aanpak

Geef het een kans


Wat je ook wilt bereiken, als je niet probeert, weet je van tevoren dat je er niet komt. Probeer nieuwe dingen. Laat je niet ontmoedigen door een teleurstelling. Geloof niet zomaar wat anderen over je zeggen. Niet geschoten is altijd mis!


Twee vliegen in één klap


Nieuwe gewoontes kweek je niet zomaar. Door ze een onderdeel van je bestaande routines te maken, verbetert je kans op slagen aanzienlijk. Koppel waar mogelijk het nuttige aan het aangename, efficiëntie aan plezier.


Geen woorden, maar daden


Zelfs het beste plan baat weinig als het niet wordt uitgevoerd. Blijven nadenken en praten over de ideale aanpak brengt je geen stap verder.  Dus: eerst nadenken, daarna doen.


Getuigenissen

"Ik had het nooit mogelijk geacht dat het ging lukken..."

Mijn stagecliënt 'Bart'


"Eindelijk iemand die iets kan betekenen voor hem.


Ik had nooit gedacht dat we zo een goede hulpverlener zouden vinden..."

Na het zien van dit filmpje was ik als mama aangenaam verrast. Dit zou je hem voor zijn traject met Daniel niet moeten gevraagd hebben. Als hij toch zo spannende dingen moest doen, gaf hem dat dagen van te voren heel veel stress, lichamelijke klachten en rusteloze momenten. Door de aanpak van Daniel heb ik van deze klachten weinig gemerkt.


Daniel verwezenlijkt stilaan samen met Bart dingen waar we nooit van hadden durven dromen. Zeker niet na het doorlopen van ons traject met verschillende hulpverleners.


Daniel bezorgt Bart succeservaringen die Bart ertoe aanzetten om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hierdoor zien we dat Bart gelukkiger is.


Dat Daniel zelf autisme heeft, is voor ons een groot pluspunt. Hij weet waar de struikelblokken zitten en probeert die samen met Bart weg te werken. Dit doet hij in kleine stapjes en vooral door met hem mee te gaan, vb. winkelen, en nadien een grondige analyse hierover te doen en dit telkens te herhalen. Door deze aanpak is het Bart gelukt met een minimum aan stress zelfstandig naar de winkel te gaan.


Pluspunten van Daniel:

- geloof hebben in Bart zijn kunnen

- betrouwbaar

- leergierig

- geduldig

- flexibel

- groot luisterend oor, zowel voor Bart als voor ons gezin

- geen dwang gebruiken


Kortom de ideale begeleider voor ons. Hij doet zijn job met hart en ziel en brengt zo stilaan terug wat meer rust in Bart zijn leven en in ons gezinsleven.

Iets waar we al jaren naar op zoek waren.


Bedankt Daniel.

K., mama van mijn stagecliënt